Pretoria and winter holiday

Nu är det länge sedan jag skrev i min blogg, så här kommer en uppdatering!

 

För tre månader sedan lämnade jag Sverige för att bo, jobba på och organisera verksamheten på ett barnhem i norra Sydafrika. Jag hade en tanke om att flytta in alla saker i det färdiga huset som vi packat i en container i Stockholm i februari. Vi skulle tillsammans med personalen bygga grunden för en fungerande verksamhet. Vi skulle se till att barnen serverades en balanserad kost och att aktiviteter organiserades utifrån barnens intressen och ge de spelrum att växa och kanske bli fenomenala, men viktigast av allt, lära sig att alla är värda att älskas och att älska sig själva.

Efter att vi gjort detta under 6 månader så skulle jag åka hem till Stockholm igen. Om jag haft lite tur så skulle jag kanske ha fått sett lite vilja djur och åkt på safari. Möjligtvis druckit lite vin på min fritid och ätit på restaurang någon gång. Jag skulle spendera mina kvällar med att skriva min blogg och lägga upp den flera gånger i veckan.

 

Tänk hur lite vi egentligen kan planera.

I tre månader har jag bott mesta delen av tiden på en otroligt vacker lodge mitt ute i den sydafrikanska bushen. Jag ser vilda djur i stort sätt varje dag. Jag har acklimatiserats så mycket att när jag ensam en underbar morgon kör på väg till barnhemmet och är tvungen att stanna för en hjord med 20 zebror som springer 25 meter framför min bil, så blir jag inte äns förvånad, bara lycklig. Det är en del av min helt otroliga vardag här nere. Jag har sett elefanter, noshörningar, giraffer, antiloper, vårtsvin, fåglar och farliga ormar.. 

 
 Koketso visar vad hon målat på huset!

Hittills har jag inte sovit en enda natt på barnhemmet som byggs. Containern som skulle ha varit på plats i Alldays den 10 april är fortfarande fast i tullen i Durban. Den container som innehåller alla sängar, bord, stolar, instrument, skolmaterial, leksaker, kläder m.m för dessa barn har vi fortfarande inte fått se här.

 

Jag bor alltså inte på ett barnhem. Jag samlar och organiserar matdonationer med Annelie och Gunnel som arbetar helt fantastiskt med detta projekt. Vi slåss mot myndigheter för läkare, container och rättigheter.

 

Det här är en resa jag inte hade en aning om att jag skulle göra. Det är så mycket jag inte kunnat göra än, men så mycket mer jag gjort.

Barnhemmet, huset, är snart klart. Men containern är inte här. Vi slåss för att få den, men vem vet när det händer. Jag vet inte äns om jag kommer bo på barnhemmet. Men det är okej, för vi är i alla fall här och slåss! Slåss för att barnen ska få en säker plats. De behöver det. Jag har fått chansen att uppleva och se hur det ser ut för dessa utsatta och föräldralösa barn. Jag VET att de behöver all hjälp de kan få, men jag vet också att de är tuffa. Det är så imponerande att se de här barnen, veta var de kommer ifrån och ändå se hur de skrattar och leker och tänker, så så mycket på bra och viktiga saker. Det är något jag aldrig kommer sluta förundras över.

 


Vi är just nu i Pretoria för att lämna in papper för att få loss containern från tullen. Vi hoppas på det bästa och att vi är åter i Alldays i morgon!

De tre senaste veckorna har varit hektiska! Vinterlov för barnen, vi såg till att Centret var öppet så de barn som var kvar i byn kunde få mat och vara med på aktiviteter. Vi har spelat volleyboll, brännboll, dansat, lärt oss sydafrikanska lekar och haft samarbetsövningar! En dag åkte vi till fotbollsplanen med alla barn och spelade match med tröjorna och bollar skänkta av Fagersta Södra BK, väldigt uppskattat!

 

I fredags 18/7 var det Mandela Day, Mandelas födelsedag då alla i hela landet hjälps åt med olika välgörenhetsändamål. Till oss kom ca 50 militärer och hade med gåvor och mat som de tillagade, komunanställda och andra kom och var med barnen och vi hade en underbar dag! Tack för allt! :)

 

Det blir tyvärr inte så ofta uppdateringar på den här bloggen, det är ofta fulla dagar med tidiga mornar och sena kvällar. Jag ska försöka att skriva lite mer dock!!

 

Kram till alla mina nära och kära!

Saknar er! <3

sandraalldays.blogg.se

Här kan du läsa allt om mitt arbete för The Mapungubwe Foundation Center!

Stöd projektet genom att göra en insättning med valfri summa på:

Nordea
Clrearingnr: 3048
Bankkonto: 22 81529

RSS 2.0