It should be enough right..?

Idag vaknade jag i Polokwane kl 06 efter att ha spenderat en trevlig ledig helg där! 
Trots att en elak förkylning knackade på min dörr i går kväll så var det upp och iväg till Goseame idag. Goseame är den mataffär med otroligt mycket fina frukter och grönsaker som har valt att donera till oss!


Just nu är det kris bland alla drop in centre i Limpopoprovincen. De får inga pengar till mat för barnen för deras social departement drar ut på ekonomiprocessen för länge. De måste kolla alla pengar som användes förra året användes på rätt sätt innan de kan dela ut nya pengar, då landet är fullt av korruption så är denna procedur nödvändigt. Det skulle dock ha varit klart i april och nu står vi utan mat till barnen. HELT utan mat. Så förra veckan drog vi på oss arbetarhandskarna ordentligt och började få fram donationerna vi fiskat tidigare. 

Gunnel och Anneli har fixat från de lokala handlarna i Alldays vilket är enormt viktigt då det bygger för framtiden att det lika samhället är inblandat i vårat projekt! 

Jag var som sagt i Polokwane och fick med mig så otroligt bra med mat! Jag pratade med Tony som är chef och förklarade situationen, underbar som han är så gav han mig fria händer att tillsammans med en arbetare, Aubrey, plocka ihop vad vi behöver! Det var som att ha en personal shopper! Aubrey är en stjärna! Tips råd och hjälp fick jag genom hela processen och mat för nära 1000 rand blev vårat!

Efter deras underbara donation så gav jag mig av hem mot Alldays. På vägen var det inbokat att hämta upp lite citrus från Limpopo Citrus som har erbjudit sig at skänka upp till 400kg citrus i månaden till barnen. Det var inte något hur mycket fina Navels jag fick med mig! Navel är tydligen en sorts apelsin som är lite extra söt och i ena änden ser det ut som den har en navel, där av namnet. Ett bilflak fyllt med apelsiner should be enough right..? :)

Väl i Alldays så hann barnen få smaka lite navels och det var vändans populärt! Mycket vill ha mer kan jag bara säga! 


Vi lastare av lite av kålen, löken, potatis, pumpa, mealie meal, juice och frukt som vi fått hos damerna på drop in centret för i morgon och några dagar, resten ska förvaras kallt. Än så länge finns ingen kyl eller frys på plats. 


Huset tar sig dock! Nu kan vi snart smaka inflyttningen! Det måste bli innan den 18 juni iaf då vi har en till invigning! Välkomna alla som har vägarna förbi ;) 

Bra start på veckan! Vi arbetar på och längtar efter inflytt! Nu svälter inga barn här de närmaste veckorna heller så då har vi gjort ett bra jobb!


sandraalldays.blogg.se

Här kan du läsa allt om mitt arbete för The Mapungubwe Foundation Center!

Stöd projektet genom att göra en insättning med valfri summa på:

Nordea
Clrearingnr: 3048
Bankkonto: 22 81529

RSS 2.0